ЖМ Дайберг

Придбання земельної ділянки вигідне у будь-який сезон!

Початок теплої пори року, як правило, позначається на ринку землі, який стає максимально активним. Як змінюється вартість, які ділянки найцікавіші покупцям і що змінилося під час оформлення власності, ми розповімо у статті нижче.

Купити ділянку в одесі та області – це вигідно!

Як стверджують експерти, за останній рік купити ділянку в Одесі та Одеській області стало досить вигідним вкладенням коштів. Ціни на землю для ведення садівництва чи заміського відпочинку, як і на ділянку під забудову в Одесі та області, сьогодні хоч і не надто низькі, проте доступні потенційним покупцям. Це дозволяє здійснювати досить вигідні угоди, набуваючи цікавих земельних ділянок у різних районах Одеської області. Істотних змін у ціновій політиці ринку землі з січня 2017 року до кінця зими 2018 року не спостерігалося.

А ось весна 2018 року показала, що попит на ділянки, особливо у закритих котеджних селищах, значно зріс, що спричинило збільшення їхньої вартості. Особливим попитом користуються ділянки у найближчому передмісті Одеси (до 2 км) із уже заведеними комунікаціями. Середня вартість таких ділянок варіюється в діапазоні від 8 до 20 тисяч доларів за сотку, залежно від близькості моря.

Експерти в галузі нерухомості стверджують, що ціни за землю в Україні досить низькі, тому купувати її можна будь-якої пори року, і вона не зазнає значних змін від сезонності. Сьогодні на ринку земельних ділянок спостерігається підвищена активність, але через те, що розцінки на землю сьогодні прийнятні, власники неохоче скидають ціну. Часто дисконт можливий тільки в тих випадках, коли власнику необхідно скоріше продати ділянку.

Популярні земельні ділянки передмістя Одеси

Не всі ділянки, призначені для індивідуального житлового будівництва, однаково цікавлять покупців. На думку фахівців, сьогодні земля добре продається, як правило, не далі ніж 50 кілометрів від Одеси, бажано на узбережжі. Ділянки, розташовані далі, не особливо популярні. Найбільш затребуваною вважається земля в Овідіопольському та Лиманському (колишній Коммінтернівський) та Білгород-Дністровському районах – на узбережжі Чорного моря.

Незалежно від того йдеться про ділянку під забудову в Одесі, Києві чи, наприклад, Львові, найбільший попит традиційно мають нарізки площею 10-20 соток. Саме такою є площа нарізки земельних ділянок, наприклад, у житловому масиві «Дайберг» в Овідіопольському районі Одеси.

Хто відповідає за виділення землі під масштабну забудову?

Навести точні цифри у відсотковому співвідношенні подібних угод дуже складно, оскільки, у більшості випадків, справами, пов'язаними з масштабним будівництвом, управляє місцева влада, а вони поки що неохоче діляться інформацією. Але саме вони вирішують усі питання про виділення чи відмову у виділенні вільних ділянок під забудову. Дуже часто багато земельних масивів було відведено під забудову рішенням місцевих рад ще на початку або в середині 90-х років минулого століття і лише зараз починають освоюватися інвесторами.

У найближчому передмісті Одеси до таких великих житлових масивів, що включають повну інфраструктуру, належать, наприклад, Совіньйон, Червоний хутір, Рів'єра та Дайберг. Але, якщо в Совіньйоні пік будівництва припав на самий початок 2000-х, то Червоний хутір почав активно забудовуватися пізно - вже в 10-х роках нового століття, Рів'єра і Дайберг інтенсивно будуються зараз, але рознесені на карті міста: Дайберг на півдні , а Рів'єра на півночі Одеси

Сьогодні в керуючій компанії житлового масиву «Дайберг» готові обговорити з інвесторами придбання ділянок під будівництво будь-яких об'єктів соціального призначення, які поліпшать і так розвинену інфраструктуру селища. Нагадаємо, що тут уже виділено землю під будівництво церкви, школи та дитячого садка, спортивних та дитячих майданчиків, місць загального дозвілля – зон відпочинку, зупинок громадського транспорту.

Читайте також